Чести прашања

УСЛОВИ НА УСЛУГАТА1. ПРЕСМЕТКА НА СТАПКАТА:

1.1 • Проценката на трошоците за возењето е достапна откако ќе ја внесете адресата за „подигање“, „времето“, датумот и бројот на луѓе, а потоа кликнете на копчето „Следно“ и системот ќе ви ја покаже пресметаната стапка. 

1.2 • Цените вклучуваат гориво и патарини за автопат во Италија, додека тие не вклучуваат никакви патарини за автопат во странство и трошоци за траекти.
Нашиот центар за помош одговара на не. 06 56548975

1.3 • За директни вонградски трансфери (нон-стоп), цената се пресметува со трошок по километар.


2. ДОДАТОЦИ:

2. 1 • Служба за празнични денови: 50% зголемување на обичната цена (празници според календарот: Божиќ, 15 август, новогодишна ноќ итн...)

2.2 • Ноќна услуга (од 22:00 - 06:00 часот): доплата од 11,50% од обичната цена.

2.3 • Секое продолжување на патувањето и/или барање за дополнителни услуги мора да се договорат со Канцеларијата за резервации.


3.
ОРГАНИЗАЦИЈА НА УСЛУГА:

3.1 • Возачот ќе се сретне со клиентите со знак кој го означува името на клиентот или компанијата:

 На аеродром: на патнички излез во салата за пристигнувања по царина;

 Во градот: на посоченото место 

3.2 • TSA - Airport transfers соработува со компании за изнајмување со возач, со исти стандарди за квалитет и ефикасност, и може да ги користи за извршување на услугите за кои смета дека се соодветни.

3.3 • . Компанијата го задржува правото да го измени, по консултација и прифаќање од страна на клиентот, времето на подигање во ситуации на пререзервирање или општи итни случаи, земајќи го предвид времето на поаѓање на летот/возот и ја презема целата одговорност во случај на пропуштен лет/ воз со 100% надомест.

3.4 •  Во итни случаи од страна на компанијата поради проблеми поради возила или возачи, компанијата може да го сподели трансферот на клиентот со други клиенти по комуникација и прифаќање од страна на клиентот, компанијата е должна да ги намали трошоците за возење или да му рефундира на клиентот 25% од истото и да издаде ваучер за попуст од 25%.

3.5 •  Компанијата го задржува правото да го откаже трансферот „по известување до клиентот“ во случај на виша сила/пререзервација/општи проблеми; по ова, компанијата ќе издаде ваучер за попуст од 20%.


4. УСЛОВИ НА ПЛАЌАЊЕ:

4.1 • Ве потсетуваме дека доколку сте избрале директно плаќање до возачот, нема да се подигне ниту една сума од кредитна/дебитна картичка, трансакцијата што ќе ја видите на вашите банкарски податоци е блокирана сума (во очекување) од вашата банка која ќе ја ослободи кога сте му платиле на возачот за 24 часа во работни денови.

 • Кредитна картичка (сите картички) директно во возилото на крајот на услугата.

• Директно плаќање во готовина во возилото на крајот на услугата.

• Плаќање преку Интернет

Вкупниот износ на услугата ќе му се фактурира директно на клиентот, по завршувањето на услугата, добивајќи е-пошта со проценка на возачот со приложена сметка.


5. ОДНЕСУВАЊЕ НА КЛИЕНТИТЕ ЗА ВРЕМЕ НА УСЛУГАТА

5.1 • Забрането е пушење за време на транспортот; фрлање предмети и од неподвижни и од возила во движење; расипете го возилото или оштетете го возилото.

5.2 • Компанијата бара транспортот да се врши без да се прекршуваат правилата за безбедност и однесување утврдени со важечките закони на Автопатскиот законик, Кривичниот и Граѓанскиот законик.

5.3 • Возачите можат да одбијат да влезат во авион клиент кој се чини дека е опасен, пијан, се дрогира или кој има некоректен однос кон возачот.


6. ПРЕВОЗ НА БАГАЖ И ДРУГО:

Секој вишок багаж, на пр. скии и опрема, мора да се пријави при резервацијата, за да се избегне автомобилот да не е погоден за таков транспорт. Останува дискреционо право на возачите да товарат непријавени гломазни предмети или куфери во вишок или кои не ги претставуваат условите за безбеден транспорт на автомобилите. (скршени, валкани, влажни куфери, итн.)


7. ПРАВО НА ПОНИШТУВАЊЕ НА РЕЗЕРВАЦИЈАТА НА УСЛУГАТА И ДОПОЛНИТЕЛНИТЕ УСЛУГИ:

7.1 • Клиентот може да ја откаже резервацијата со испраќање е-пошта на booking@tsairporttransfers.com Откажувањето на услугата за изнајмување со возачот или на дополнителните услуги се прифаќа, без казна, во рок од 12 часа пред услугата.

7.2 • Откажувањата добиени 12 часа пред почетокот на услугата ќе подлежат на казна еднаква на 50% од цената на услугата. Откажувањата добиени 6 часа пред услугата ќе подлежат на казна еднаква на 100% од цената на услугата.

7.3 • Доколку клиентот не се појави на состанокот со возачот, овој после 45 минути од слетувањето на летот (национален) или 1 час (меѓународен) до терминот, 15 минути за адреси, станици, апартмани, и без да се слушне со клиентот, ќе ја напушти локацијата и услугата ќе биде целосно наплатена.

7.4 • Надвор од ова време, доколку возачот е достапен и одлучи да чека, ќе ви се наплаќаат 25,00 евра за секои 30 минути доцнење од времето на слетување на летот/подигнување од адреси, хотели, станици. 

7.5 • Секое барање за промени на веќе потврдени резервации (на пр. промена на време, промена на возило, рута, времетраење) мора да се испрати до центарот за резервации најмалку 12 часа однапред на е-поштата booking@tsairporttransfers.com со означување на бројот на резервацијата и име и презиме.

Операторот ќе ја потврди можноста да ја направи бараната промена.


8. ОДГОВОРНОСТ

8.1 • TSA - Airport Transfers се обврзува на секој разумен начин да се погрижи неговите возила или возила управувани од надворешни соработници да пристигнат на термините за поаѓање и пристигнување навреме, кои се во совршени услови и внатрешно и надворешно и не покажуваат вдлабнатини или сериозни надворешни оштетувања .
Сепак, нема да одговара за доцнење поради виша сила (временски настани, социо-политички фактори)

8.2 • Работите на патниците се превезуваат целосно под одговорност на патникот кој изјавил сопственост по средбата со возачот. Од клиентот се бара да ја провери кореспонденцијата на својот багаж во моментот на отпуштање, ние не прифаќаме одговорност за губење или оштетување на предметите или багажот на клиентите.
Сите транспортирани предмети патуваат под одговорност на клиентот.

8.3 • Компанијата не е одговорна за каква било штета, загуба и/или кражба на багаж.


9. ПРИГОВОРИ:

9.1 • . Клиентот е должен да ни пријави, писмено на admin@tsairporttransfers.com, што е можно поскоро за сите проблеми кои произлегуваат од лоши услуги или недостатоци кои директно се припишуваат на нашата работа. Брзо ќе го решиме секој проблем и непријатност.